Svet-Stranek.cz
Michaela Paulini Petrošová
FOTOGRAFIE

Fotografování koní:Michaela Paulini Petrošová

Fotografování koní

Ty obrázky, pro které budu mít vždy velkou slabost.
Mezi prsty mi prošlo nespočet zvířat, ale ta, která jsou věrnýmy sluhy a nikdy otroky, mi zůstala mou srdeční záležitostí. Koně, zvířata ke kterým musíte přistupovat beze strachu a být připraveni v tu nejkrásnější chvíli zemřít. Jedině tak poznáte jejich opravdovou krásu.

Koním jsem se začala věnovat v roce 2002. Po celou dobu jsem spíše samouk u soukromníků, kteří mají pár koní. Vyhovuje mi to. Narozdíl od velkých stájí, klubů a spolků, mám na vše dost času, nemusím se přetahovat o koně a mám v celku volnou roku. V posledních letech se věnuji fríské kobylce Táni, s kterou pracujeme jak se země, tak ze sedla. Měla jsem možnost si ji vzít do pronájmu s převozem ke mne. Za dobu, kdy jsem se o ní sama starala mě naučila nespočet věcí. Vlastního koníka zatím nemám, ale jakmile budu mít finanční a prostorovou možnost, koník, kterému dám celou svou bytost, je samozřejmostí a jedním z mých cílů.

Bohužel mi ze zdravotních důvodů nebylo umožněno studium střední školy se zaměřením na koně a jezdectví. Vybrala jsem si tedy obor, který mne o můj největší zájem neošidil. Byla to tedy fotografie. Během 4 let na SUŠ v Ostravě jsem se právě díky fotografování seznámila s mnoha skvělými lidmi od koní a měla jsem mnoho možností poznat nejrůznější koníky. Včetně kobylky, která mě doprovází životem posledních pár let. A také včetně muže, který mi umožnil se podívat, jak jsou krásné chvíle, ve kterých se podaří propojit vše co miluji.

Jak vypadají fotografie, na kterých se snažím zachytit alespoň kousek z tak ušlechtilých zvířat jako jsou koně můžete vidět v následujícíh položkách v menu.
Velmi ráda poznám nové tváře a bude mi velkým potěšením prohnat objektivem další snímky koníků. Proto neváhejte a kontaktujte mne. Určitě se domluvíme.